Kernkracht

Met Analytische Therapie en Coaching word je aangemoedigd naar je spiegelbeeld te kijken en krijg je inzicht in je onbewuste handelen, met als doel in je kracht te gaan staan en je eigenheid vol overgave te leven.

Hoe komt het dat we niet ons volledige potentieel leven?

Vanaf onze kindertijd leren we ons aan te passen aan de omgeving (de buitenwereld). Simpelweg omdat we beloond worden als we iets goed doen en straf krijgen als het de omgeving niet bevalt. Ook zal het niét aanpassen zorgen voor emotionele pijn, die als kind als ondraaglijk wordt ervaren. Hierdoor is ons hedendaags gedrag veelal niet in overeenstemming met wat we zelf diep van binnen (de binnenwereld) zouden willen. De meeste problemen ontstaan door de innerlijke strijd die mensen ervaren tussen de buitenwereld en de binnenwereld. Deze strijd brengt ons lichamelijk en geestelijk uit balans, waardoor we zelfs ziek kunnen worden.

Van valkuil naar kernkracht

Voor de meeste mensen staat kracht gelijk aan sterk en onkwetsbaar zijn. Vanuit onze aanpassing is dat krachtig voelen, je krachtig voordoen en jezelf vermannen. Dit is een pantser of masker waaronder onze kwetsbaarheid zit opgeborgen. De valkuil is telkens je masker opzetten in situaties waarin je je kwetsbaar voelt. Tegelijkertijd je krachtig en kwetsbaar voelen is dan heel moeilijk. Het is juist in je kwetsbaarheid waarin je kracht verborgen ligt.

Een valkuil, daar willen we niet in terecht komen. En dat terwijl deze veel zegt over onze binnenwereld. Vandaar dat we met Analytische Therapie en Coaching de valkuil instappen: we onderzoeken jouw binnenwereld. Je krijgt inzicht in je onbewuste drijfveren en je verborgen overtuigingen. Vanuit acceptatie en beleven ontstaat een andere balans tussen beide werelden. Jouw valkuil verandert zo in een kwaliteit: een kernkracht.

Moed

Het vergt moed om dit proces aan te gaan. De moed om je open te stellen voor het leven met al zijn mogelijkheden. Bereid zijn daarin risico’s te nemen, keuzes te maken en jezelf te laten zien door je in te zetten voor wat jij wilt.

Ware, innerlijke kracht gaat dus niet over flink en gepantserd zijn, of over macht en intimidatie en evenmin over onkwetsbaar zijn. Innerlijke kracht komt voort uit je eigen levendigheid, is de expressie van je vitaliteit, jouw pit, jouw gevoeligheid, het temperament waarmee je bent gezegend. Het is voedend, wekt je levenslust en verbreedt je horizon. Hoe meer je handelt vanuit innerlijke kracht, hoe meer je in staat bent om leiding te geven aan je eigen leven. Of dit nu op het gebied van relaties is, op het gebied van studie en/of werk of dat het de opvoeding van je kinderen betreft.

EMDR

Soms kunnen oude trauma’s jouw persoonlijke weg behoorlijk blokkeren. Naast alle technieken hanteer ik EMDR als interventie in het traject om meer ruimte te creëren voor je eigen pad. Dit gaat volledig in overleg. Meer informatie vind je hier.

Krachtig in je kern komen: maak van je valkuil je kracht!